dimarts, 15 de febrer del 2011

Joves, pastoral de joventut i la JMJ

Diversos delegats de joventut de les diòcesis de Catalunya han participat en un col·loqui organitzat pel Centre d'Estudis Pastorals amb motiu de la preparació de la Jornada Mundial de la Joventut sobre joves i pastoral de joventut. En aquesta taula rodona s'han tractat temes molt diversos entre ells l'acompanyament, els valors del jove, la formació dels agents de pastoral i de quina manera esdeveniments com l'Aplec de l'Esperit o la JMJ marquen la vida del jove. Aquest nou quadern, amb articles en profunditat dels diferents delegats de joventut, es publicarà abans de la celebració de la JMJ.

A continuació reproduim algunes declaracions del col·loqui.

Lluís Plana (Urgell)- "Jo penso que estan molt bé les trobades com la JMJ sempre i quan les puguem inserir en un procés. L'experiència per si sola ja és significativa però ho és més si l'insereixes dins un procés".

Marisa Jiménez (Tarragona)- "Tenim la necessitat d'atansar el jove a Crist. El gran repte per mi és com apassionem a tots els estaments de l'Església perquè es faci això (...) El que ens ha de moure és una passió per Crist".

Mn. Toni Roman (Barcelona)- "Ara mateix no respiro que sigui el moment òptim (en referència a la pastoral de joventut). Segurament la JMJ té les seves oportunitats. Però ara ens toca experimentar les limitaciones que tenim. Les dinàmiques d'abans ja no ens funcionen".

Mn. Jordi Callejón (Girona)- "Jo el que veig en aquests últims 11 o 12 anys és que hem guanyat en qualitat. Tenim diferents grups on pots treballar més, parlar sense complexos, es pot començar un procés de fe amb ells".

Mn. Carles Muñiz (St. Feliu de Llobregat)- "Els joves tenen set i busquen. (...) La nostra acció pastoral ha de complementar, anar a facilitar experiències de les que generacionalment estan mancats".

Francesc Figueras (Secretari del SIJ, Barcelona)- "El jove pot arribar a dir-te que sí creu en Déu, però necessita tota la parafernàli d'entre mig. Llavors, estem parlant d'una relació directa entre Ell i Déu".