dimecres, 22 de febrer del 2012

Una crida a la caritat

Un any més, Benet XVI ens ofereix una reflexió per ajudar-nos a viure més intensament la Quaresma. Es tracta d’un missatge especialment adient a la nostra situació actual, i que val la pena llegir i aprofundir detingudament. El Sant Pare reflexiona sobre el cor de la vida cristiana —la caritat— partint d’un text de la Carta als Hebreus: «Fixem-nos els uns en els altres per animar-nos a l’amor fratern i a les bones obres» (10,24). El Sant Pare fa una crida a obrir els ulls i a no endurir el cor davant les necessitats del germà.

Reproduim alguns fragments d'aquest missatge:

"La Quaresma ens ofereix un cop més l’oportunitat de reflexionar sobre el cor de la vida cristiana: la caritat. En efecte, aquest és un temps propici perquè, amb l’ajuda de la paraula de Déu i dels sagraments, renovem el nostre camí de fe, tant personal com comunitari. Es tracta d’un itinerari marcat per la pregària i el compartir, pel silenci i el dejuni, tot esperant viure l’alegria pasqual."

“Avui Déu ens continua demanant que siguem «guardians» dels nostres germans (cf. Gn 4,9), que mantinguem relacions caracteritzades per l’atenció reciproca, per l’atenció al bé de l’altre i a tot el seu bé. El gran manament de l’amor al proïsme exigeix i urgeix a prendre consciència que tenim una responsabilitat respecte a aquell que, com jo, és criatura i fill de Déu: el fet de ser germans en humanitat i, en molts casos, també en la fe, ha de portar-nos a veure en l’altre un veritable alter ego, al qual el Senyor estima infinitament.”

"És un gran servei ajudar i deixar-se ajudar a llegir amb veritat a dins d’un mateix, per a millorar la nostra vida i caminar cada cop més rectament pels camins del Senyor. Sempre és necessària una mirada que estimi i corregeixi, que conegui i reconegui, que discerneixi i perdoni (cf. Lc 22,61), com ho ha fet Déu i ho fa amb cadascun de nosaltres."

Llegeix tot el missatge