dijous, 12 de gener del 2012

Trobada de Taizé a Berlín

Des de la delegació de joventut de Tortosa ens fan arribar aquestes fotografies de la Trobada de cap d'any de Taizé que enguany es va celebrar a Berlín, Alemanya, del 28 de desembre a l'1 de gener. Entre les fotos anireu trobant fragments de la Carta de Taizé 2010 "Cap a una nova solidaritat" del germà Alois.

«Existeixen murs no solament entre els pobles i continents, sinó també molt a prop de nosaltres, fins i tot dins del cor humà. Pensem en els prejudicis entre els diferents pobles. Pensem en els immigrants tan propers però tan llunyans alhora. Entre les religions subsisteix una ignorància recíproca, i els mateixos cristians estem separats en múltiples confessions. La pau mundial comença al cor.»


«Per iniciar una solidaritat, anem cap a l’altre, encara que sigui amb les mans buides, escoltem, intentem comprendre aquell que no pensa com nosaltres… i llavors, una situació bloquejada pot transformar-se.»


«Cerquem està atents en els més dèbils, als qui no troben feina... La nostra atenció cap als més pobres pot expressar-se com a compromís social. Ella és, en el més profund una actitud d’obertura cap a tots: els que estan més a prop de nosaltres són també, en certa manera, els pobres que ens necessiten.»


Descarrega't la carta de Taizé 2012!